Skip to content

WAT IS CARBON

CarbonFibers

WAT IS CARBON

Carbonfiber, ook bekend als koolstofvezel, is een materiaal dat bestaat uit dunne vezels die voornamelijk uit koolstofatomen zijn samengesteld. Deze vezels zijn ongeveer 5–10 micrometer in diameter en zijn samengesteld uit koolstofatomen. Verschillende duizenden koolstofvezels worden gebundeld om een garen te vormen, dat vervolgens kan worden gebruikt als basis voor verschillende soorten materialen, waaronder textiel maar ook meer rigide toepassingen.

Eigenschappen:
– Hoge treksterkte: Carbonfiber is extreem sterk en licht.
– Laag gewicht: Het is veel lichter dan metalen zoals staal en aluminium.
– Hoge stijfheid: Het materiaal is zeer stijf, wat het geschikt maakt voor structurele toepassingen.
– Corrosiebestendig: Het is bestand tegen corrosie, wat de levensduur verlengt.
-Hoge temperatuurbestendigheid: Het kan hoge temperaturen weerstaan, wat het geschikt maakt voor toepassingen in extreme omstandigheden.

Toepassingen:
– Lucht- en ruimtevaart: Vanwege de hoge sterkte en het lage gewicht.
– Auto-industrie: In high-performance voertuigen en elektrische auto’s.
– Sportuitrusting: In fietsen, golfclubs, en hockeysticks.
– Medische apparatuur: Voor lichtgewicht en sterke apparaten.
– Sieraden en Accessoires: Vanwege de unieke uitstraling en duurzaamheid, zoals in uw geval met RB EXCLUSIVE.

Gezien uw focus op op maat gemaakte sieraden en accessoires van koolstof, is carbonfiber een interessant materiaal dat zowel esthetische als functionele voordelen biedt.

PASSIE VOOR DESIGN

De Magie van Carbonfiber: Meer dan Sterkte Alleen

Carbonfiber, het materiaal van de toekomst, is een symfonie van wetenschap en kunst. Het is een materiaal dat de grenzen van mogelijkheden verlegt, van de lucht- en ruimtevaart tot de auto-industrie. Maar voor mij, als ontwerper en maker van op maat gemaakte sieraden en accessoires, is de sterkte van carbonfiber van ondergeschikt belang. Wat mij fascineert, is de bijzondere uitstraling en de ongeëvenaarde schoonheid die dit materiaal met zich meebrengt.

Stel je een materiaal voor dat de essentie van elegantie en verfijning belichaamt, maar toch een ruwe, bijna aardse uitstraling heeft. Dat is carbonfiber voor mij. Het is alsof je naar een sterrenhemel kijkt, ingebed in een nachtelijke lucht, maar dan gevangen in een tastbare vorm. De manier waarop het licht speelt op de vezels, de subtiele glans, de diepte die het materiaal lijkt te hebben; het is als een klein universum dat je kunt dragen.

Van Functioneel Materiaal naar Kunstvorm: Mijn Visie op Carbonfiber

In mijn atelier in Woerden breng ik dit magische materiaal tot leven in de vorm van sieraden en accessoires. Hier, te midden van goud en zilver, schittert carbonfiber als een donkere diamant. Het voegt een unieke dimensie toe aan elk stuk dat ik maak, een dimensie die niet alleen de aandacht trekt maar ook de verbeelding prikkelt. Het is meer dan alleen een materiaal; het is een verhaal, een emotie, een stukje van de kosmos dat je bij je kunt dragen.

Carbonfiber: Een Uitdrukking van Droom en Visie

Carbonfiber spreekt tot de ziel op een manier die weinig andere materialen kunnen. Ja, het is sterk, ja, het is duurzaam, maar die kwaliteiten verbleken in vergelijking met de esthetische rijkdom die het biedt. Het is alsof het materiaal je uitnodigt om dieper te kijken, om de complexiteit en de eenvoud die het in zich draagt te ontdekken. Het is een paradox, een mysterie, en een open uitnodiging om de wereld van schoonheid en design op een nieuwe manier te ervaren.

Dus, terwijl de wereld carbonfiber misschien ziet als het materiaal dat vliegtuigen lichter en auto’s sneller maakt, zie ik het als een kunstvorm. Een medium dat wacht om getransformeerd te worden, niet alleen door handen maar ook door verbeelding en passie. En dat is wat ik doe in mijn atelier: ik transformeer carbonfiber van een functioneel materiaal naar een symbool van schoonheid, een uitdrukking van wie we zijn en wat we kunnen worden. Carbonfiber is niet alleen een deel van mijn werk; het is een deel van mijn droom, mijn visie, en mijn eindeloze zoektocht naar schoonheid in de wereld om me heen.

WAT IS CARBON

CUSTOM MADE CARBON EN LASER DESIGN

Wil je meer weten over mijn collectie en/of wil je een afspraak maken om mijn atelier te bezoeken neem dan contact op.

GEDIPLOMEERD 

  WERKTUIGBOUWKUNDIGE

JUWELIER – GOUDSMID

ADRES

RB EXCLUSIVE

M.A. Reinaldaweg 2 d

3446CB WOERDEN – NL

VERZENDKOSTEN

GRATIS BEZORGD NL vanaf €50,-

 

NL €4,95

BELGIE €12,50 – DUITSLAND €12,50

ITALIE €12,50 – OOSTENRIJK €12,50

ALL RIGHTS RESERVED 2023 –  POWERED BY RB EXCLUSIVE – PRIVACYVERKLARING

0
RB EXCLUSIVE